Περιγραφή υπηρεσιών

Παρεχόμενες υπηρεσίες: 
συμβουλευτική ζεύγους, προσωπική θεραπεία, ομάδες αυτογνωσίας-ψυχοθεραπείας, συμβουλευτική γονέων. 

Εμπειρία με περιστατικά που αφορούν σε:

- Καταθλιπτικές διαταραχές
- Αγχώδεις διαταραχές, φοβίες
- Διαταραχές συνδεόμενες με τραυματικές και στρεσσογόνες καταστάσεις
- Προβλήματα σχέσεων, κακοποίηση
- Διαταραχές προσωπικότητας
- Διπολικές διαταραχές
- Ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές
Ψυχωσικές διαταραχές
Αποσυνδετικές διαταραχές
Διαταραχές σωματοποιητικού συμπτώματος και ψυχοσωματικές διαταραχές
- Διαταραχές πρόσληψης τροφής
- Διαταραχές συνδεόμενες με χρήση ουσιών, εθισμοί
- Υποστήριξη μειονοτικών ομάδων (άγαμες μητέρες, αλλοδαποί)

Παρέχεται:
- βραχεία συμβουλευτική υποστήριξη για τροποποίηση συμπεριφοράς
- ψυχοθεραπεία, η διάρκεια είναι μεγαλύτερη για τροποποίηση μοτίβων συμπεριφοράς, χαρακτηρολογικής δομής, αυτογνωσία, προσωπική ανάπτυξη.



ΑΤΟΜΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η ψυχοθεραπεία είναι κατάλληλη, τόσο για άτομα που υποφέρουν από κάποια ψυχική διαταραχή, όσο και για οποιονδήποτε αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα, που είτε φαίνεται, είτε είναι δυσεπίλυτο σε σχέση με τον εαυτό του ή άλλους ανθρώπους.

Συνήθως, το άτομο επιθυμεί ν’ απαλλαγεί από την υποκειμενική ενόχληση που αισθάνεται ή που προκαλεί στο άμεσο περιβάλλον του. Οι συμβουλές φίλων αν και καλοπροαίρετες, δεν αποδεικνύονται επαρκείς.

Τα θέματα που φέρνει κάποιος, λειτουργούν πρωταρχικά, ως ευκαιρίες να αντιληφθεί πληρέστερα, τον τρόπο που σκέφτεται, αισθάνεται και πράττει, ενώ στη συνέχεια, υποστηρίζεται στο δικό του χρόνο, να τα διαχειριστεί αποτελεσματικότερα. 

Στοιχεία της επαγγελματικής σχέσης που λειτουργούν θεραπευτικά είναι η ενεργητική ακρόαση, η αποδοχή, ο σεβασμός και το κλίμα εμπιστοσύνης.

Ακολουθώντας την συνθετική προσέγγιση, η αντιμετώπιση είναι επιλεκτική,  ανάλογα με αυτό που ταιριάζει στον κάθε άνθρωπο και στο πρόβλημα του. 

Γνωσιακά και συμπεριφορικά, για αναγνώριση και τροποποίηση του σκεπτικού και της συμπεριφοράς που έχουν αποδειχτεί αδιέξοδα, κατάλληλα για παράδειγμα, σε καταθλιπτικές, αγχώδεις, ιδεοκαταναγκαστικές διαταραχές.

Ψυχοδυναμικά, όταν χρειάζεται να ιχνηλατηθεί το παρελθόν, τα γονεϊκά πρότυπα σχέσεων και ισχυρές εμπειρίες σε μικρές ηλικίες, τα οποία έχουν επηρεάσει τη προσωπικότητα και το μοντέλο λειτουργίας με τους άλλους, στο διάβα της ζωής.

Συστημικά, όταν εξετάζεται όλο το οικογενειακό σύστημα, από το οποίο προέρχεται ή ανήκει το άτομο, αφού όλα τα μέλη ασκούν επιρροή το ένα με το άλλο, μέσα από συγκεκριμένα πρότυπα λειτουργίας.

Εκείνο που κυριαρχεί σε κάθε περίπτωση είναι η ανθρωποκεντρική θεώρηση και αντιμετώπιση, μεταξύ άλλων, η έμφαση στον άνθρωπο παρά στο πρόβλημα του.
Η πίστη στη θετική πλευρά που όλοι κατέχουμε, στο δυναμικό που μας δίνει πάντα περιθώρια αλλαγής, ανάπτυξης, ακόμα και αναγέννησης.

Από το άτομο εξαρτάται αν θα επιλέξει βραχεία, συμβουλευτικού τύπου υποστήριξη ή μακρόχρονη ψυχοθεραπεία. Ωστόσο, σε περιπτώσεις, όπου μια ψυχική διαταραχή έχει καθιερωθεί, η θεραπεία μπορεί να συμβεί με τακτικές συναντήσεις μέσα σε ένα εύρος χρόνου κι όχι μόνο κατά την έξαρση των συμπτωμάτων, απαιτώντας ‘μαγικές’ λύσεις.




ΟΜΑΔΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ




Εσύ

... Συγχώρεσα την ζωή και την αγάπησα.. για χάρη σου..

Μ. Α. Φραγκούλης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου